Coronaåtgärder på Capri

Att vara på Capri under tiden som smittspridningen pågår tror vi på Capri kan vara ett bra sätt att undvika möten med smittade personer. Men känner du dig krasslig, har någon sjukdom som är extra känslig för Covid-19 eller är över 70 år rekommenderar vi att du följer Folkhälsomyndighetens råd att stanna hemma. (artikeln uppdaterad 2020-03-30)

Visserligen är det radhus vi bor i på Capri, men fläktsystemet är åtskilt hus för hus. Känner du ändå att du är för nära dina grannar kan du höra med receptionen om det finns en ledig stuga ännu mer åtskild.

Dessutom tänker vi att den största delen av din tillvaro på Capri sker utomhus – vilket i sig är en stor trygghet. Den friska havsluften gör nytta för oss alla. Vi utgår också från att alla i vårt samhälle, därmed också på Capri, tar hänsyn till varandra om vi skulle känna någon form av krasslighet.

Men - Det enskilt viktigaste är fortsatt att den som är sjuk alltid ska stanna hemma, och då undvika nära kontakter med andra människor. Covid-19 kan ge lindriga symtom som liknar en förkylning, så det är viktigt att vara vaksam. Många av oss andelsägare är också över 70 år och där gäller att vi bör begränsa kontakter med andra människor så långt det går under en tid framöver, enligt rekommendationer från Folkhälsomyndigheten.

För att för att minimera riskerna att coronaviruset Covid-19 sprids och för att säkerställa en trevlig och
trygg vistelse på Capri har vi vidtagit följande åtgärder.

Servicehuset
- Vi har kommit överens med vår städfirma om att vara extra noga med städningen av servicehuset – här kommer rengöringen
utökas med att desinfektionssprit på beröringsytor i hela huset, så som till exempel receptionsdisk, handtag, dörrar, bord
och stolar, strömbrytare mm. – Kort sagt alla ställen som vi kan tänkas beröra.
- På alla offentliga toaletter finns rikligt med tvål och engångshanddukar (som alltid)
- Bastun är stängd tills vidare, liksom pool och omklädningsrum.
- För att påminna andelsägare, gäster och personal har vi också satt upp affischer med förhållningssätt för god handhygien.

Stugor
- Efter varje boendevecka uppmanar vi de som städar husen själva att följa våra städinstruktioner noga.
- Vi desinficerar handtag, knoppar, spolknappar, strömbrytare och andra ställen där händer kan tänkas
beröra
- Så länge vi har tillgång till desinfektionsmedel ska också toaletten, handfaten och duschutrymmet
desinficeras

Bestämmer du dig för att inte komma till Capri under den här tiden är vi tacksamma om du kontaktar receptionen med besked

Dela på...