Coronaåtgärder på Capri

Folkhälsomyndighetens och regeringens uppmaningar till svenska folket gäller så klart också oss som andelsägare i Brf Capri. Vi tror fortfarande att vistelsen på Capri kan vara ett bra sätt att undvika möten med smittade personer, då vi utgår från att vi som andelsägare inte åker hit när vi känner oss det minsta sjuka. Känner du dig krasslig eller har du någon sjukdom som är extra känslig för Covid-19 eller är du över 70 år, räknar vi med att du följer Folkhälsomyndighetens råd att stanna hemma. Resandet till Capri sker sälla kollektivt, men tänk ändå på att inte stanna till för raster på platser med mycket folk. Covid-19 kan finnas hos personer som inte alls visar några symptom (artikeln uppdaterad 2020-01-30)

Många andelsägare har inte haft möjlighet att åka till Capri, på grund av de restriktioner som finns runt Covid-19.
För närvarande är det friveckor som gäller och det är inte lika mycket folk som i somras. Fr a inte på stranden. Har du inte fått chansen att vara här på din andelsvecka i sommar på grund av pandemin, kanske det finns plats nu. Ring till receptionen och hör om någon stuga står ledig, om du vill prova lugnet på Capri nu.

I servicehuset har vi skyltar som påminner om att hålla avstånd och det finns också handsprit. Poolen är nu tömd. Bastu med omklädningsrum är fortsatt stängd.

Som anläggning har vi ansvar för att hindra smittspridning, vilket innebär att vi fortsätter med våra åtgärder. Det gäller givetvis också dig som medlem. Har du det minsta lilla symptom på någon sjukdom är det bra om du stannar hemma. Framför allt undvika nära kontakter med andra människor.
Covid-19 kan ge lindriga symtom som liknar en förkylning, så det är viktigt att vara vaksam.

För att för att minimera riskerna att coronaviruset Covid-19 sprids samt för att säkerställa en trevlig och
trygg vistelse på Capri, även under friveckorsperioden, har vi vidtagit följande åtgärder.

Servicehuset
- Vi har kommit överens med vår städfirma om att vara extra noga med städningen av servicehuset – här kommer rengöringen
utökas med att desinfektionssprit på beröringsytor i hela huset, så som till exempel receptionsdisk, handtag, dörrar, bord
och stolar, strömbrytare mm. – Kort sagt alla ställen som vi kan tänkas beröra.
- På alla offentliga toaletter finns rikligt med tvål och engångshanddukar (som alltid)
- Bastun är stängd tills vidare, liksom omklädningsrum.
- För att påminna andelsägare, gäster och personal har vi satt upp affischer med förhållningssätt för god handhygien.

Stugorna
- Efter varje boendevecka uppmanar vi de som städar husen själva att följa våra städinstruktioner extra noga.
- Vi desinficerar handtag, knoppar, spolknappar, strömbrytare och andra ställen där händer kan tänkas
beröra
- Så länge vi har tillgång till desinfektionsmedel ska också toaletten, handfaten och duschutrymmet
desinficeras

Bestämmer du dig för att inte nyttja din fri-/bonusvecka på Capri är vi tacksamma om du kontaktar receptionen i god tid med besked. På så sätt kan vi hyra ut "din" vecka, eller lämna över den till någon annan som önskar och kan besöka vårt fina Capri.

Dela på...