Som säkert alla vid det här laget vet så har Folkhälsomyndigheten och Regeringen beslutat att ta bort de flesta åtgärderna mot covid-19 från och med onsdagen den 9 februari. Myndigheten har även begärt att regeringen och riksdagen ska besluta om att covid-19 inte längre ska klassas som en allmän- och samhällsfarlig sjukdom.

Vissa råd och rekommendationer kommer dock fortsatt ligga kvar, såsom särskilda råd till ovaccinerade och att alla som får symtom på covid-19 bör stanna hemma och undvika kontakt med andra. Se mer om detta på Folkhälsomyndighetens webbplats.

Med anledning av detta lättar vi på Brf Capri upp våra restriktioner och återgår succesivt till en mer normal verksamhet.

Under Covidperioden påbörjade vi ett nytt bokningssystem för vår bastu. Det har visat sig att så många andelsägare är nöjda med detta system, att bokning av bastun sker på en tavla utanför bastun. På grund av detta, samt för att hålla oss kvar i försiktigheten vad gäller smittor fortsätter vi detta förfaringssätt. Det är så att säga det nya normala på Capri, vad gäller bastun.

Vi håller också avstånd till varandra i receptionen, om vi känner att vi bär på någon eventuell virus som vi inte vill dela med oss till andra. 

Även om alla restriktioner nu upphört är det ändå viktigt att vi alla håller de avstånd som krävs för att smitta inte ska nå varandra, att vi tvättar och spritar händerna och stannar hemma om vi har någon form av sjukdomssymptom. Det har ju visat sig att dessa åtgärder också hjälper mot en mängd andra virussjukdomar, så det är ju inte fel att vi fortsätter att vara rädda om varandra. På Capri är vi många andelsägare som tillhör lite äldre, och ibland också mer smittokänsliga personer. Det finns också en del andra virus som sprids omkring oss. 

Årsstämma den 6 maj, på Capri, komkmer liksom förra året att genomföras på tredje våningen, samt också genom att du som önskar kan delta via din dator hemifrån. (Se mer om det på medlemssidan).

 

Bästa hälsningar
Styrelsen i Brf Capri
2023-03-25

 

 

 

Symtom

Covid-19 påminner ofta om vanlig förkylning eller influensa. En del blir allvarligt sjuka, men de flesta som får sjukdomen blir lindrigt sjuka.

Här är några vanliga symtom. Du kan ha ett eller flera av symtomen: 

 • hosta 
 • feber
 • snuva eller täppt näsa
 • förändrad lukt och smak
 • ont i halsen
 • ont i huvudet
 • illamående
 • ont i musklerna
 • ont i magen
 • diarré
 • trötthet.

Symtomen kommer oftast efter omkring tre till fem dagar om du har blivit smittad. Ibland kan det dröja upp till 14 dagar.

Infektionen kan gå över efter några dagar. Ibland tar det längre tid. Även om infektionen har gått över kan det ta lång tid innan du känner dig helt återställd. Det kan ta flera veckor, ibland månader.

(Symptomen hämtade från 1177)