Att vara på Capri är som att vara i sinnenas paradis, brukar vi som älskar Capri uttrycka det. En vecka här är nog för att få tillbaka den kraft vi som människor  behöver i vår vardag. 

Men när vi tycker så mycket om Capri vill en del av oss också veta mer om det som omger Capri. Havet, västkustens alla samhällen och inte minst den natur som finns här vid västkusten på vägen in över gränsen till Norge.

På den här sidan tänker vi ge lite tips om vad du kan göra om du skulle önska göra något mer än "bara" njuta av Capri

Capri en del av Strömstad och kosterhavet

Capri ligger bara några kilometer nordväst om Strömstad.

I Strömstad finns mycket att uppleva. Därifrån kan du också på ett smidigt sätt ta dig vidare ut till de vackra Kosteröarna. 

Oavsett vilken tid på året du besöker Capri hitta du alltid något att göra på Strömstads och Kosterhavets informationssida.

Granitkusten

När du är i Norra Bohuslän kan du inte undvika att vandra, klättra, sola eller på annat sätt njuta av den vackra röda bohusgraniten. Du kan se den på många olika platser. Inte bara på Capri. Den är lika vacker oavsett årstid.

Granitkusten är ett samverkansprojekt som syftar till att lyfta fram granitrelaterade resmål och stärka granitrelaterad lokalhistoria i norra Bohuslän. Ett samarbete mellan Strömstads, Tanums, Munkedal, Lysekil och Sotenäs kommuner för att lyfta fram besöksvärda platser för oss som vill veta mer om granitkusten.

Bohusleden vid Strömstad

Tycker du om att vandra kan du passa på att njuta av vandringar på Bohusleden. Bohusleden är en vandringsled som egentligen består av 27 etapper. 34 mil av västkustvandring som sträcker sig från Lindome i söder, vid gränsen till Halland, till Strömstad i norr på gränsen till Norge.

Den del som finns nära Strömstad kan du vandra fyra dagar i sträck om du vill. Det är ju också ett utflyktsmål som går att dela upp med en sträcka för varje år du är på Capri. Alternativen är många om en vill vandra i Bohuslän.

Konsthallen Lokstallet

Konsthallen Lokstallet öppnar den 2 maj med utställningen COMMON GROUND där ljudkonstnärer och tonsättare möts i Lokstallets unika rum.