Folkhälsomyndighetens och regeringens uppmaningar till svenska folket gäller så klart också oss som andelsägare i Brf Capri. Som bostadsrättsförening är vi också skyldiga att följa den nya pandemilagen.
Vi tror fortfarande att vistelsen på Capri kan vara ett bra sätt att undvika möten med smittade personer, då vi utgår från att vi som andelsägare inte åker hit när vi känner oss det minsta sjuka. Känner du dig krasslig eller har du någon sjukdom som är extra känslig för Covid-19 eller tillhör du det som brukar kallas för riskgrupp, räknar vi med att du följer Folkhälsomyndighetens råd att stanna hemma. Resandet till Capri sker sälla kollektivt, men tänk ändå på att inte stanna till för raster på platser med mycket folk. Covid-19 kan, som du vet, finnas hos personer som inte alls visar några symptom (artikeln uppdaterad 2021-02-02)

Många andelsägare har under 2020 inte haft möjlighet att åka till Capri, på grund av de restriktioner som finns runt Covid-19.
För närvarande är det stängt på Capri, men när friveckorna åter drar igång följer vi så klart de regler och restriktioner som finns i samhället. _För närvarande är Strömstad hårt drabbat av pandemin och speciella restriktioner finns att läsa om deras hemsida. www.strömstad.se
Hur dessa restriktioner förändras under året vet vi ännu inte men en ljusning ser vi, med tanke på att vaccin nu finns i Sverige och allt fler får sina doser.

Troligen kommer det ändå att ta minst hela våren och en bit in i sommaren, innan vi kan komma åter till det som brukar kallas för det normala.

Vi fortsätter med skyltar som påminner om att hålla avstånd och hur många personer som får vistas i våra lokaler samtidigt. Det finns handsprit i receptionen. Bastun har nu öppnats, men med speciella restriktioner om bokning för enskilda familjer. I samlingslokalerna får vi se till att inte vara fler än åtta personer åt gången. 1 person per 10 kvadratmeter som just nu är restriktionen.

Som anläggning har vi ansvar för att hindra smittspridning, vilket innebär att vi fortsätter med våra åtgärder. Det gäller givetvis också dig som medlem. Har du det minsta lilla symptom på någon sjukdom är det bra om du stannar hemma. Framför allt undvika nära kontakter med andra människor. Nu vet vi alla att Covid-19 är en sjukdom som ger mängder med olika symptom. Den kan ge lindriga symtom eller inga symptom alls, så det är viktigt att vara vaksam.

För att för att minimera riskerna att coronaviruset Covid-19 sprids samt för att säkerställa en trevlig och trygg vistelse på Capri, även under friveckorsperioden, har vi vidtagit följande åtgärder.

Servicehuset
- Vi har kommit överens med vår städfirma om att vara extra noga med städningen av servicehuset – här har rengöringen utökats med att desinfektionssprit på beröringsytor i hela huset, så som till exempel receptionsdisk, handtag, dörrar, bord
och stolar, strömbrytare mm. Kort sagt alla ställen som vi kan tänkas beröra. Ta gärna med handsprit och var extra noga med decinficering i huset du bor i.
- På alla offentliga toaletter finns rikligt med tvål och engångshanddukar (som alltid)
- Bastun har vi nu öppnat med restriktioner, som innebär att den kan bokas för enskilda och familjevis.
- För att påminna andelsägare, gäster och personal har vi satt upp affischer med förhållningssätt för god handhygien.

Stugorna
- Efter varje boendevecka uppmanar vi de som städar husen själva att följa våra städinstruktioner extra noga. En ny checklista för städning är på gång.
- Vi desinficerar handtag, knoppar, spolknappar, strömbrytare och andra ställen där händer kan tänkas beröra. Men ta gärna med egen handsprit och var extra noga med desinficering i huset du bor.
- Så länge vi har tillgång till desinfektionsmedel ska också toaletten, handfaten och duschutrymmet desinficeras

Väljer du att stanna hemma
Bestämmer du dig för att inte nyttja din fri-/bonusvecka på Capri är vi tacksamma om du kontaktar receptionen i god tid med besked. På så sätt kan vi hyra ut "din" vecka, eller lämna över den till någon, som kanske inte lyckats få frivecka via lottningen, eller någon annan som önskar och kan besöka vårt fina Capri.