Med anledning av att de nationella riktlinjerna revideras den 29 september släpper vi från och med 1 oktober 2021 försiktigt på våra rekommendationer även här på Capri

Visst är det härligt att vi äntligen kan börja träffas fysiskt igen!
Även om vi fortfarande behöver hålla lite avstånd till varandra och begränsa fysiska kontakter så är det nu åter igen möjligt att få träffas på riktigt!

Trots att många är vaccinerade och att risken för svår sjukdom på så sätt minskas behöver vi även fortsättningsvis ta ansvar för oss själva och vara lojala mot de som ändå riskerar att bli allvarligt sjuka. Därför lättar vi upp våra restriktioner lite långsamt för att succesivt återgå till en mer normal verksamhet.

Capri har fungerat bra med de åtgärder vi vidtagit under Covidperioden som varit. Som andelsägare har vi varit duktiga på att ta ansvar och de åtgärder som Capri genomfört har fungerat bra. När nu Regeringen tar steget med att lätta upp restriktionerna, ser vi att många av de åtgärder vi vidtagit kan finnas kvar för allas vår trevnad.

(Artikel uppdaterad 2021-09-29)

Trots att vi nu kan ses fysiskt igen, nästan som tidigare, är det klokt att fortsätta med delar av de begränsningar vi har i vårt servicehus, vilket inkluderar receptionen, lekrummet och översta våningen.

Vi fortsätter att hålla avstånd till varandra och begränsar antalet nära fysiska kontakter. När du kommer till receptionen är det bra om vi håller avstånden som tidigare till varandra. Skyltar om detta finns kvar. Möjligheten till handsprit likaså.

Under Covidperioden har vi funnit sätt att nyttja bastun som de flesta andelsägare är mycket nöjda med. Vi fortsätter därmed med bokningslista, vilket innebär att båda vår två bastur är öppna för bokning. Lista finns utanför bastun.

En viktig del i att vi lyckats bra med att hindra smittspridning på Capri, är att våra andelsägare och övriga gäster inte åker till Capri när de känner sig sjuka. Vi uppmanare er att fortsätta på detta viset ett tag till. 
(Symptom på Covid kan du läsa mer om i slutet av denna artikel)

Fortsatta åtgärder på Capri:

Det finns skyltar i receptionen som påminner om att hålla avstånd. Vi som andelsägare tar eget ansvar för att vi inte blir allt för många som finns i våra gemensamma lokaler samtidigt. 

Det finns handsprit i receptionen.

Bastu är öppen, med speciella listor för bokning för enskilda och familjer. 

I samlingslokalerna behöver vi nu inte längre ha några skyltar som säger hur många personer som får vistas där samtidigt. Vi hoppas dock att ni som är på plats håller de avstånd som är nödvändiga. 

Servicehuset
- Vår städfirma fortsätter att vara noga med städningen av servicehuset – här har rengöringen utökats med desinfektionssprit på beröringsytor i hela huset, så som till exempel receptionsdisk, handtag, dörrar, bord och stolar, strömbrytare mm. Ta gärna med handsprit och var extra noga med decinficering i huset du bor i.
- På alla offentliga toaletter finns rikligt med tvål och engångshanddukar
- För att påminna andelsägare, gäster och personal har vi satt upp affischer med förhållningssätt för god handhygien.

Stugorna
- Efter varje boendevecka uppmanar vi de som städar husen själva att följa våra städinstruktioner extra noga. En ny checklista för städning har införts
- Vi desinficerar handtag, knoppar, spolknappar, strömbrytare och andra ställen där händer kan tänkas beröra. Men ta gärna med egen handsprit och var extra noga med desinficering i huset du bor. Framför allt när du städar huset själv efter din vistelse
- Så länge vi har tillgång till desinfektionsmedel ska toaletten, handfaten och duschutrymmet desinficeras ofta

Symtom

Covid-19 påminner ofta om vanlig förkylning eller influensa. En del blir allvarligt sjuka, men de flesta som får sjukdomen blir lindrigt sjuka.

Här är några vanliga symtom. Du kan ha ett eller flera av symtomen: 

 • hosta 
 • feber
 • snuva eller täppt näsa
 • förändrad lukt och smak
 • ont i halsen
 • ont i huvudet
 • illamående
 • ont i musklerna
 • ont i magen
 • diarré
 • trötthet.

Symtomen kommer oftast efter omkring tre till fem dagar om du har blivit smittad. Ibland kan det dröja upp till 14 dagar.

Infektionen kan gå över efter några dagar. Ibland tar det längre tid. Även om infektionen har gått över kan det ta lång tid innan du känner dig helt återställd. Det kan ta flera veckor, ibland månader.

(Symptomen hämtade från 1177)